Mosódió

Indiában és Nepálban már ősidők óta használják a mosódiót (Sapindus mukorossi), mint növényi mosószert a mindennapi életben.
Az akár 15 méter magasra is megnövő mosódió-fa Dél-Indiából származik. Márciusban és áprilisban fehér virágok borítják a fát. A termés szüretelése szeptemberben és októberben történik. Az érett diók aranyszínűek és ragacsosak. A leszüretelt mosódiót megszárítják, a szárítás során színe vöröses barnává válik és ragacsossága alábbhagy. Végezetül a diókat feltörik és héjukat pamut zacskókba csomagolják.
A fekete belső mag, sem étkezésre, sem mosásra nem alkalmas. Ezzel szemben a dió héjában rejlő értékes hatóanyag a Saponin, kitűnő mosóerővel rendelkezik.

A MOSÓDIÓ HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI:
100 %-s növényi mosószer, kíméletesen de mégis alaposan tisztít, a mosott ruha semleges illatúvá válik.
Egyaránt használható fehér és színes mosáshoz. A színes ruhák hosszabb ideig megtartják eredeti színűket.
Természetessége miatt kitűnően használhatják:
érzékeny bőrűek,
csecsemők, kisbabák,
allergiások,
bőr betegségben szenvedők, pl.: Neurodermitis, Pikkelysömör, Ekcéma stb.
Sokkal kedvezőbb, mint egy szokványos mosópor. Mivel 1kg-os csomagolás elegendő heti 2-3 mosásnál kb. 1 évre. 1kg mosódió-héja elegendő 100-150 mosáshoz
Környezetkímélő mosással vizeinket nem szennyezzük vegyszerekkel.
A mosódió, mint termés minden évben újra terem, vásárlásával a földünk biológiai egyensúlyát védjük és India faluinak lakosságát támogatjuk.

Ha még többre vagy kíváncsi nézd meg itt: http://biomaci.blogspot.com

OItt vásárolhatod meg: http://biomaci.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!